Nimma-hacks-2021-winnaar

Women in NXP: winnaar van Nimma Hacks 2021

De tweede editie van de 24-uur durende hackathon Nimma Hacks vond op 11 december plaats. De probleemstelling van dit jaar was: ‘Hoe kunnen jongeren (met name meiden) in de regio Nijmegen gemotiveerd worden om een beroeps- of studiekeuze te maken in de richting van Health en Hightech en hoe kan het bedrijfsleven hier op korte termijn ook al van profiteren door de krapte in de arbeidsmarkt op te vangen?’ De winnaar van Nimma Hacks is Women in NXP met hun idee: vrouwen die werkzaam zijn in de Health en High Tech sector inzetten als rolmodellen en ambassadrices.

Het event dat wél doorging

Nimma Hacks werd volledig online gefaciliteerd en was dus coronaproof. Tijdens deze hackathon verdiepten negen teams met verschillende achtergronden en opleidingsniveaus zich in de probleemstelling. Ze hadden met een speciaal ingericht communicatieplatform de beschikking over eigen meeting rooms en kanalen voor de overdracht van informatie en documentatie. Verschillende experts uit het vakgebied stonden de teams digitaal bij. Na de eerste twee uur konden de teams vragen stellen aan deze experts. De experts Monique Spoor van Medimee en Clark Nowack van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen stonden paraat. Na ruim vijf uur beantwoordden experts Victor Haze, MBI van Health Valley Netherlands en Marian Adriaansen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen vragen van de teams via een livestream.

Om de deelnemers wat ontspanning te bieden was er ook er een digitaal nachtprogramma georganiseerd. De teams konden deelnemen aan een pubquiz van Suzanne Loermans of luisteren naar de Energizermix van huis-dj Rik Brunsveld. Daarnaast konden ze meedoen met een yogales van Sandra Botman en de pitchtraining van Maike Pollaert volgen.

Online prijsuitreiking

Vervolgens zaten de negens teams iets minder dan één week in spanning, want de online prijsuitreiking was afgelopen vrijdag. Deze prijsuitreiking was te volgen via een livestream. Een onafhankelijke jury besloot wie de vier winnaars waren. De winnaar met het allerbeste idee kreeg het implementatiebudget van € 10.000 om het plan te realiseren.

De winnaar van het implementatiebudget en de wisseltroffee is het team Women in NXP. Hun idee is om vrouwen in de Health en High Tech sector in te zetten als ambassadrices en rolmodellen om zo events, projecten, social media en partnerschappen nieuw (vrouwelijk) talent aan te trekken.
De prijs één jaar lang gratis ondernemen bij StartUp Nijmegen ging naar het team New Today.
Team Carecrackers kreeg de waarde cheque voor een ballonvaart voor vier personen over de Novio Tech Campus.
Tot slot won team IMC Weekendschool de pitch- en promovideo en een maand lang een werkplek bij Space A aangeboden door Kadans Science Partner.

Meer over Health en High Tech

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail