Waterdicht-juridisch-adviseur-health

Waterdicht: juridisch adviseur breidt kennis uit in Health

Juridisch bureau Waterdicht in Nijmegen noemt zich de huisjurist van het mkb. De twaalf enthousiaste juristen bieden namelijk maatwerk met een persoonlijke toets voor bedrijven die geen eigen juridische afdeling hebben. Op dit moment verdiept het bedrijf, dat veel klanten in de ICT heeft, zich in het juridische gedeelte van de gezondheidszorg. Daarvoor ging het onlangs een partnerschap aan met ICT&health.

Thomas Thuijsman houdt zich bezig met de bedrijfsontwikkeling bij Waterdicht en vertelt: “Iedereen die een bedrijf opricht komt langs juridische zaken, zoals welke bedrijfsvorm kies je, huisvesting en personeelscontracten. Voor ondernemers voelt dit deel van de bedrijfsvoering vaak als een ‘moetje’. Wij noemen dat deel: ‘alles met contracten’ en zien dit preventieve onderdeel van het recht het als dé basis voor bloei van een onderneming.”

We zien dat veel mkb in de Health werkt op goed vertrouwen of met standaardcontracten. Daarnaast leren huidige samenwerkingen dat er ook ontzettend veel juridische vragen blijven liggen. Hier is dus nog veel winst te behalen. En dat maakt het superinteressant voor beide partijen.
Thuijsman

Veranderende zorg

Er gebeurt veel in de wereld van de zorg en de wetgeving wordt veranderd en aangescherpt. Voorbeelden zijn de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en het elektronisch patientendossier. “Het is belangrijk om bewust om te gaan met kwesties rond data-opslag en aansprakelijkheid bij al deze nieuwe technieken. Als je bijvoorbeeld een app ontwikkelt die mensen op afstand begeleidt en de patient zit alleen thuis en raakt in de problemen, dan is de aansprakelijkheid daarvoor bijna niet uit te sluiten. Daarbij is ons doel natuurlijk groter dan het indekken van de maker, je moet eigenlijk het gevaar zien en vóór zijn.”

ICT&health

Dit jaar sloot Waterdicht zich aan als Innovation Partner bij het grote zorginnovatieplatform ICT&health, tussen partners als Philips, Deloitte en Radboudumc. Iedere partner brengt eigen expertise in. Daarmee worden in dit netwerk innovaties aan elkaar gekoppeld en de aanwezige kennis gedeeld. Er verschijnen regelmatig publicaties in het tijdschrift ICT&health, zoals dit artikel over hoe Waterdicht de zorg wil ontzorgen (PDF).

Waterdicht in Lifeport

Niet alleen hebben de juristen van Waterdicht allemaal gestudeerd aan de Radbouduniversiteit, ze voelen zich ook thuis in deze regio vanwege de vriendelijke sfeer en de manier van samenwerken waarbij een prettige relatie belangrijk is.
En last but not least: “Onze missie zie ik als ondersteunend aan Lifeport omdat wij gericht zijn op de zaken goed regelen, volgens ons de fundering voor groei en innovatie. Er moet wel een goed businessmodel zijn voor die groei.”

-> Lees meer over juridische specialisatie in Lifeport bij Legal Valley

Meer over Health

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail