Berkt Krikke directeur Novio Tech Campus C-fotowerkt.nl

Hightech-bedrijf Odyssey Europe naar Nijmegen: ``Dit is een geweldige stad voor ons``

Het Hightech-ecosysteem krijgt er een mooie uitbreiding bij. Odyssey Europe gaat haar werkzaamheden namelijk opschalen naar Nijmegen, waar het op de Novio Tech Campus komt te zitten. Dit doet het bedrijf om te kunnen voldoen aan de hoge vraag van haar klanten.

Odyssey Europe is een tak van het oorspronkelijk Amerikaanse Odyssey Technical Solutions. Het bedrijf houdt zich onder meer bezig met het onderhoud en het repareren van semi-conductors. Met haar diensten verlengt het de levensduur van semiconductors, ook wel halfgeleiders genoemd. Deze komen veel voor in elektrische apparaten.

In 2020 vestigde Odyssey Europe zich in Nederland, maar nu al is er de behoefte aan uitbreiding. Het bedrijf bouwt nieuwe laboratoria, koopt nieuwe materialen en verdubbelt het aantal werkbanken. Daarnaast is het de bedoeling dat het in 2023 25 werknemers telt. Dit gebeurt allemaal om aan de hoge vraag naar haar diensten te kunnen blijven voldoen.

Versterking Hightech-ecoysteem in Nijmegen

Het bedrijf vestigt zich op de Novio Tech Campus, waar al veel bedrijven uit het Health Hightech Food-cluster gevestigd zijn. Door de komst van Odyssey Europe naar de campus in Nijmegen ontstaat er een versteviging van het Hightech-ecosysteem.

Angelo Andres, European General Manager bij Odyssey Europe, is blij met de uitbreiding naar Nijmegen: “Het is een geweldige locatie voor ons. Er is veel kennis op het gebied van de semiconductor-industrie. We kunnen er ook werken met andere Hightech-bedrijven en kennisinstellingen.”

Lening van OostNL

Oost NL heeft een belangrijke rol in de groeiplannen van Odyssey Europe. Door middel van een lening zorgt deze ontwikkelingsmaatschappij ervoor dat het bedrijf de ambities op het gebied van een ‘positieve economische en sociale economie’ in Oost-Nederland waar kan maken.

Andres is daarom blij met de lening van Oost NL: “Met deze lening ondersteunt Oost NL ons om de volgende stap te zetten en verder te groeien.”

Cluster Health, Hightech, Food

The Economic Board zet zich met het cluster Health, Hightech, Food in om innovaties op het gebied van voeding, gezondheid en techniek verder te brengen en naar het volgende niveau te tillen. De ontwikkelingen op het gebied van Health en Food, die noodzakelijk zijn voor een leefbare toekomst, zijn niet mogelijk te maken zonder invloed van de hightech-sector, die met zijn sleuteltechnologieën de basis levert voor innovaties en daarmee grote impact heeft op de genoemde maatschappelijke uitdagingen.

Meer Health, Hightech, Food

Meer over Novio Tech Campus

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail