Market-Readiness-Program-OostNL

Laatste plaatsen voor het Market Readiness Program van Oost NL: meld u nu gratis aan.

Op 26 november start het laatste Market Readiness Program (MRP) van 2021 en er zijn nog plaatsen vrij. Start-ups met een innovatief idee of een nieuw businessmodel kunnen deelnemen. Het programma is Nederlands en toegankelijk voor ondernemers uit alle sectoren. Deelname is gratis!

Het programma

Het MRP duurt tien weken waarin alle aannames over uw klant getoetst worden. Het is een proces waarbij u als ondernemer leert denken vanuit het perspectief van de klant en leert hoe u effectieve klantgesprekken voert. Wekelijks gaat u klantgesprekken voeren om focus te krijgen op early adopters binnen een specifiek klantsegment. Na zes weken een klantprobleem in kaart gebracht dat actie vereist? Dan besteedt u de overige weken om uw product en businessmodel uit te werken en het ophalen van commitment van de eerste klant.

“Zonder het MRP waren we een andere weg ingeslagen.” – Bouwpixel

Gratis deelname

Het programma is kosteloos, naast een tijdsinvestering van 20 á 30 uur per week. Uiteindelijk levert deze tijdinvestering een winst in geld en tijd op. Iedere week vindt er een praktische workshop plaats, deze zullen tot nader order online plaatsvinden. Naast deze bijeenkomsten gaat een ondernemer zelf aan activiteiten te werken gericht op klantgesprekken, onder begeleiding van een business developer. In totaal zijn er elf andere deelnemers, waarmee u voortgang en feedback gaat bespreken.

Aan het einde van het programma heeft een ondernemer:

  • een gevalideerd klantprobleem in een afgebakend marktsegment
  • een oplossing gevalideerd of informatie opgehaald over de features waar een oplossing aan moet voldoen
  • een mogelijk businessmodel uitgewerkt
  • commitment van een launching customer gekregen

Start-ups gezocht in Lifeport

Heeft u een ambitieuze start-up in Lifeport en heeft u baat bij een snelle start? Ga naar de website van Oost NL voor meer informatie of meld u snel aan voor 26 november.

Meer informatie en aanmelden

Meer over OostNL

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail