Lifeportkaart op beeldscherm

Interactieve kaart Lifeport: een schatkaart van bedrijvigheid in de regio Arnhem – Nijmegen - Wageningen

The Economic Board maakte een interactieve kaart met interessante organisaties in Health, Hightech, Energy, Food en Duurzaamheid in de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen. Doel is om te laten zien wie er allemaal actief zijn in deze sectoren binnen het innovatienetwerk Lifeport. Dit helpt u om samenwerkingen met potentiële partners te verkennen, interessante innovaties en ontwikkelingen te vinden en kennis en kunde te delen.

Interactieve kaart Lifeport

Bekijk en gebruik de interactieve kaart Lifeport hieronder

Sigrid Helbig, directeur van The Economic Board, vertelt over haar motivatie om deze kaart te ontwikkelen: “Dit is een mooie regio, met een fijn leefklimaat. Het barst hier van de innovatie en kennis. Dat vult elkaar prima aan. Je wilt hier graag wonen én werken. Met deze kaart laten we zien wat we allemaal in huis hebben op het gebied van Food, Health, Hightech en Energy.”

Zo werkt de Lifeport kaart

Op de interactieve kaart van het innovatienetwerk Lifeport kunt u een kijkje nemen in deze mooie regio, u kunt zich links en rechts laten verrassen door innovaties die wereldwijd bekend zijn of …  gaan worden.

De kaart werkt in de basis hetzelfde als Google Maps. Ook kunt u heel gericht zoeken met trefwoorden of door een categorie te kiezen. Welke bedrijven zijn er aanwezig in uw keten? Misschien vindt u die ene specialistische leverancier wel veel dichterbij dan gedacht. Of stelt u als groter bedrijf een onderzoeksteam samen van kleine ondernemers die precies de kennis in huis hebben die u zocht.

Bekijk de nieuwe interactieve kaart op volledige grootte

Schatkaart

De regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen herbergt een schat aan bedrijven en organisaties die bijvoorbeeld werken aan schone energie, Hightech-oplossingen voor de zorg, voeding als medicijn en sociale AI. Lifeport werkt daarmee aan duurzame strategieën om het leven van de mens beter te maken.

Al deze innovatieve bedrijvigheid ligt ingebed in een unieke groene metropoolregio. U zou zo langs de Rijn kunnen rijden, waar een huis en een kantoor worden gebouwd van ‘onrecycleerbaar’ plastic. En vlakbij de Waalhaven is een plastic waterfles ontwikkeld, die helemaal is gemaakt van suikerriet.

Op de groene Campus Heyendaal zorgt ParkinsonNet met een uniek netwerkprogramma voor betere en goedkopere zorg voor parkinsonpatiënten wereldwijd. En wist u dat vlak naast het Goffertpark de Novio Tech Campus ligt? Een state-of-the-art onderzoekscluster dat meer dan zeventig bedrijven faciliteert in hun zoektocht naar toepassingen van Hightech in de gezondheidszorg. Tegelijkertijd werken bedrijven en opleidingen samen keihard aan de energietransitie in een bruisend energiecluster op Industriepark Kleefse Waard.

Lifeport

Dat en nog veel meer vormt samen de kern van het initiatief Lifeport, de economische profilering van de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen. Met Lifeport krijgt de regio een herkenbaar gezicht dat de afzonderlijke innovaties en de bijbehorende verhalen met elkaar verbindt. Een gezicht dat aantrekkelijk, geloofwaardig en onderscheidend is. Herkenbaar en vindbaar voor Den Haag, Brussel, Europa en ver daarbuiten. De kracht van Lifeport zit in het menselijke aspect; innoveren en verbinden met een menselijke maat. In Lifeport werkt men aan een betere, gezondere en duurzamere wereld. Voor onszelf, onze kinderen, kleinkinderen en de generaties na hen.

Helbig voegt toe: “De regio kan met de profilering Lifeport internationaal op de kaart komen als een regio waar innovaties plaatsvinden en die interessant is voor kenniswerkers en vooraanstaande bedrijven. Als Economic Board zijn we bijvoorbeeld hard aan het werk om de banden met Den Haag, Brussel en Nordrhein-Westfalen te versterken. Met een  internationaal regioplatform helpen we internationaal talent de regio te vinden en hier een warm welkom te krijgen. Daarom bieden we de kaart ook in het Engels aan.”

Zet uzelf op de kaart!

Wilt u ook zichtbaar zijn op de kaart, of weet u een organisatie die niet mag ontbreken, dan kunt u contact opnemen met Laelia Engelsman, 06 5411 4771 of redactie@lifeport.prodes-wordpress.nl.

→ Bekijk ook de interactieve kaart met als thema Artificial Intelligence op aiforlife.nl

Meer uit Lifeport

TwitterLinkedInEmail
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail