Health-Valley-Bridge-prijs-2022

Inschrijving Health Valley Bridge prijs 2022 geopend

Health Valley heeft de inschrijving geopend voor de Health Valley Bridge prijs 2022. Zorgaanbieders kunnen tot 4 februari 2022 hun project indienen. Daarbij gaat het er om zorg dichter bij de eigen leefomgeving te brengen met technologie, zodat mensen langer zelfstandig kunnen blijven functioneren. Het meest veelbelovende project ontvangt een prijs van €15.000.  De uitreiking vindt plaats op 16 maart 2022 tijdens het Health Valley Event.

Brug tussen zorginstelling en ondernemer

De naam van de prijs verwijst naar de brug die deze slaat tussen een zorginstelling en een ondernemer om samen innovaties mogelijk te maken. Harry van Dorenmalen, voorzitter bestuur Health Valley en voorzitter van de vakjury vertelt: “Goede zorg die toegankelijk en beschikbaar is voor iedereen, daar streven wij naar. Bouwend op de betrokkenheid van de professionals en gebruikmakend van relevante innovaties. De Health Valley Bridge prijs ondersteunt de brug tussen de werelden van zorg en technologie en draagt daarmee bij aan een voortdurend krachtiger zorgsysteem. We waarderen hiermee die mensen in de zorg die anders durven doen!”

Winnaars eerdere edities

Dit jaar wordt de prijs voor de vierde keer uitgereikt. De winnaar van 2021 was het project ‘Stress Autism Mate (SAM)’ van GGz Centraal. GGz Centraal heeft het bedrag van € 15.000 geïnvesteerd in verdere ontwikkeling van hun innovatieve project in de zorg. In 2020 was het project ‘Maatje’ van het forensisch psychiatrisch centrum de Oostvaarderskliniek de winnaar. In 2019 heeft Radboudumc met de Robosculpt de prijs gewonnen.

De multidisciplinaire jury

De jury zal bestaan uit een panel van vijf personen dat is samengesteld uit het Health Valley partnernetwerk, waaronder De Groeiversneller van Oost NL. Deze multidisciplinaire jury beoordeelt alle inschrijvingen. Alexander Schippers, teammanager Life Science & Health bij Oost NL: “Zorg dichterbij brengen, is essentieel om aan de stijgende zorgvraag te voldoen. Met nieuwe businessmodellen en slim gebruik van technologie zijn mensen in staat langer zelfstandig te functioneren. Hiervoor zijn innovatieve oplossingen en slimme ideeën noodzakelijk. De Groeiversneller van de provincie Gelderland helpt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf verder te groeien. Op weg naar de volgende doorbraak op het gebied van medische technologie. De Health Valley Bridge prijs is een erkenning van het belang van goede samenwerking tussen ondernemers, zorgprofessionals en -gebruikers en is bovendien een steuntje in de rug voor innovatieve projecten voor een toegankelijke en betaalbare zorg.”

Inschrijven vóór 4 februari 2022

De inschrijving voor Health Valley Bridge Prijs 2022 is vanaf 3 januari geopend en loopt tot 4 februari 2022. Kijk voor meer informatie op de website van Health Valley. Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsorbijdragen van Menzis en de Groeiversneller.

Meer over Health Valley

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail