Ambities The Economic Board 2021 lifeport sigrid helbig

Uitgestelde evenementen in Lifeport

De besmettingen waren aan het dalen, Nederland had steeds minder coronamaatregelen en we gingen weer terug naar ‘het normale leven’. Organisaties in Lifeport stonden te popelen om weer events te organiseren en er stonden er een aantal interessante bijeenkomsten op de planning. Helaas blijven de besmettingen stijgen en zijn vanwege de nieuwe maatregelen een aantal geplande live evenementen verplaatst. Gelukkig staan er ook nog online events op de planning, we noemen er een paar ter inspiratie.

Uitgesteld

Dutch Power Event

Op 25 november 2021 stond de tweede editie van Dutch Power event gepland. Het event is verplaatst naar 18 januari 2022.

Op dit evenement slaan Dutch Power, TKI Urban Energy, Stichting Gelijkspanning Nederland en Connectr de handen ineen. Het event heeft een uitgebreid programma met veel sprekers dat om 13:00 begint. Jeroen Herremans, civic entrepreneur van het cluster Energy bij The Economic Board, is gastheer. Het wordt een middag vol inspiratie, kennismakingen en co-creatie.

Kijk op de website voor meer informatie over het evenement.

Lifeport Festival Circulair

Op 29 november 2021 stond het Lifeport Festival Circulair, een initiatief van RvN@, gepland. Dit zal nu plaatsvinden op 7 februari 2022, tijdens de nationale Week van de Circulaire Economie. De tickets blijven geldig en de aanvangstijd en locatie veranderen niet.

Op dit festival, dat deze keer in het teken staat van voeding en bouw, komt het hele circulaire netwerk uit de regio bij elkaar. Innovaties komen hier op gang door het verbinden van het netwerk en daarmee het bundelen van de ontwikkelkracht.

Voor meer informatie over het festival of voor tickets, kijk op www.lifeportfestival.nl.

The Economic Board x INNOVATE: AI for Life

Dit event over Artificiële Intelligentie van The Economic Board en INNOVATE stond gepland op 7 december 2021. Vanwege de verscherpte maatregelen is het doorgeschoven naar het voorjaar van 2022.

Artificial Intelligence (AI) ontwikkelt zich binnen Lifeport in een rap tempo. We zien in de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen baanbrekende toepassingen op het gebied van Health, Hightech, Food en Energy, met enorm potentieel voor mens en planeet. AI is een van de sleutels tot een beter, gezonder en duurzamer leven voor de huidige en toekomstige generaties. Op dit AI for Life event zetten we onze tanden in vraagstukken rondom veiligheid en controle samen met professionals uit het veld.

Mark Spijker, directeur van INNOVATE, vertelt: “Door de huidige situatie en onzekerheid is het lastig om voorbereidingen te treffen voor het evenement. Daarom hebben INNOVATE en The Economic Board besloten het AI for Life event te verplaatsen naar het voorjaar van 2022. Er staat inmiddels een waanzinnig gaaf programma klaar vol met AI-innovaties die ervoor zorgen dat onze wereld iets duurzamer en gezonder wordt. Stuk voor stuk afkomstig van topwetenschappers en bedrijven uit onze regio. We zullen met zijn allen nog wat geduld moeten hebben voordat de situatie grotere events weer toelaat, maar we gaan ervoor zorgen dat we een fantastische show neer zullen zetten als het allemaal weer kan!”

Online evenementen die wel doorgaan

Realiseren van duurzame transities in de zorg

Health Valley organiseert op donderdag 2 december 2021 een online sessie over het realiseren van duurzame transities. De sessie wordt in samenwerking met Coppa, Kiemt, KplusV en PontesNL gerealiseerd. Een deelnemer heeft aan het einde van de sessie meer inzicht in transitioneel denken, innovatie en cocreatie, duurzame inkoop en ecosystemen, gefocust op de zorgsector. Deelnemen aan de online sessie?

SMB-meeting Healthy brains for healthy work

Ook op 2 december organiseert SMB Life Sciences een online meeting gericht op ‘healthy brains for healthy works’. Er wordt besproken hoe het onderzoek ‘Healthy Brain Study’ de wetenschap en bedrijven kan helpen bij het realiseren van gezond werken. Klik hier voor meer informatie.

Nimma Hacks

Nimma Hacks op zaterdag 11 december 2021 is een 24-uur durende online hackathon. Hierbij worden teams voor een bepaalde tijd ‘opgesloten’ om na te denken over hedendaagse problemen. Dit jaar is het een probleem uit de Nijmeegse Health & Hightech sector. De prijsuitreiking is op 17 december van 15:00-17:00. Kijk voor meer informatie op de website van Nimma Hacks.

Meer over Lifeport

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail