Deel uw circulaire idee op de tweede editie van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20
Circulair ondernemen is de toekomst. Veel ondernemers in Gelderland zijn al volop bezig met het introduceren van circulariteit in hun bedrijf. CIRCLES organiseert dit jaar de tweede editie van De Gelderse Circulaire Innovatie Top 20. De Top 20 is opgezet om alle innovaties in Gelderland op de kaart te zetten, ze structureel in beeld te houden en eventueel met hun hulpvraag te koppelen aan een geschikte partner. De winnaar van de juryprijs ontvangt €3.000,- en de winnaar van de publieksprijs €1.000,-.
De toekomst is circulair
Bij circulaire innovatie gaat het niet alleen over producten, maar ook over diensten, projecten of concepten. Alle organisaties die werken aan circulaire innovatie kunnen deelnemen. Ongeacht of ze in maakindustrie, zorg, bouw of in andere sectoren werken. De jury beoordeelt de inzendingen op mate van circulariteit, schaalbaarheid, mate van samenwerking in de keten en het vernieuwende karakter. Dit jaar bestaat de jury uit Gelders gedeputeerde Christianne van der Wal, Geanne van Arkel (MVO-manager van het jaar 2018), Sebastiaan Berendse (WUR), Roeland van Delden (CEO Leadax) en Chris van Arkelen (Rabobank).
Chris Lorist, projectleider bij VNO-NCW Midden, is aanjager van de Circulaire Innovatie Top 20: “Vorig jaar deden alleen Gelderland en Brabant mee, dit jaar organiseren we ook een Top 20 in Overijssel, Utrecht en Limburg. Met de top 20 willen we innovatieve bedrijven een podium bieden. We zetten ons netwerk in om deze bedrijven verder te helpen met hun innovatie. En last but not least: we bouwen aan een database, wat circulair inkopen voor overheden en organisaties in de toekomst een stuk makkelijker moet maken.”
Winnaars eerste editie
In 2020 werd de eerste editie van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 georganiseerd. BioPanel nam de juryprijs in ontvangst en de publieksprijs ging naar Omlab.
Juryprijswinnaar BioPanel maakt een 100 procent duurzaam, biologisch en circulair materiaal als alternatief voor aluminium, High Pressure Laminate (HPL) en harde plastics. Vanwege de brede toepasbaarheid en de verwachte grote toekomst voor deze circulaire innovatie won BioPanel de juryprijs.
Omlab, dat 3D printen met reststromen ontwikkelde, wist het publiek te overtuigen met dit inspirerende idee en zo de publieksprijs in de wacht te slepen.
Aanmelden
Werkt uw bedrijf aan een circulaire innovatie en wilt u andere organisaties inspireren? Doe dan mee met de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20. Aanmelden kan tot 23 december 2021 en uitreiking vindt plaats in de week van de Circulaire Economie, op 10 februari 2022.
Ga naar de website voor meer informatie of om aan te melden.