KVK-innovatie-top-100-2022

Bedrijven uit Lifeport in de KvK Innovatie Top 100 2021

Dit jaar zijn er drie bedrijven uit Lifeport opgenomen in de KvK Innovatie Top 100 2021. De lijst is nog niet gerangschikt, dat gebeurt op 2 februari 2022 tijdens de Innovatie Top 100 finale. Er staat één uit Nijmegen in de Top 100: TinyBots. De andere twee bedrijven uit Lifeport zijn Gashouders uit Arnhem en Smart City Plaza uit Malden.

Lokale duurzame brandstofketen

Gashouders is in 2019 opgericht om de problematiek van fossiele brandstof aan te pakken. Er ligt een enorme opgave in het verduurzamen van het energiegebruik van graafmachines, aggregaten en ander zwaar materiaal op de bouw. Samen met ketenpartners heeft Gashouders een praktisch en betaalbaar alternatief ontwikkeld op basis van biogas: een bijproduct dat ontstaat bij de zuivering van rioolwater. Dit jaar heeft Gashouders het eerste biogasvulstation in Renkum ter wereld geplaatst. Vanuit Renkum wordt het, met opslagtanks en de eerste hybride biosgasgenerator, ingezet bij bouwprojecten in de regio. Zo ontstaat er een nieuwe lokale duurzame brandstofketen.

Een slimme en duurzame stad

Het onafhankelijke platform Smart City Plaza biedt overheden, adviseurs en installateurs praktische oplossingen voor het realiseren van de slimme stad. Smart City Plaza brengt gelijkgestemden samen en voorziet hen van de juiste informatie. Door gebruik te maken van alle kennis op Smart City Plaza worden projecten circulair ingericht, neemt de CO2-uitstoot af en kunnen klimaatdoelstellingen gehaald worden.

Langer thuis wonen door Tessa

Zorgrobot Tessa zorgt ervoor dat mensen met dementie langer zelfstandig thuis kunnen wonen en leven. De slimme technologie helpt hen weer controle te krijgen over hun dagelijks leven. Ook blijven de ouderen in beweging en hebben ze meer sociaal contact. De Tinybots ondersteunen de thuiszorg en verminderen de zorgkosten Bovendien is het platform van Tinybot te koppelen aan hardware en datasystemen van derden. Door de input van meer gebruikersdata kan de software zich blijven ontwikkelen en steeds effectiever en slimmer de zorg ondersteunen.

Meer over Lifeport

Dit artikel delen

TwitterLinkedInEmail
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
TwitterLinkedInEmail